پر از آموزش های رایگان

محافظت از حریم خصوصی در ویندوز ۱۰

ویندوز

با انجام چند مرحله‌ی ساده می‌توانید از جمع‌آوری داده‌های خود در ویندوز ۱۰ جلوگیری کنید و به این صورت از حریم خصوصی‌تان محافظت کنید.
یکی از نگرانی‌های امنیتی در مورد ویندوز ۱۰، جمع‌آوری اطلاعات خصوصی کاربران است. اگر فکر می‌کنید سیستم‌عامل مایکروسافت از مرز حریم خصوصی شما عبور کرده است یا می‌خواهید از امنیت اطلاعات شخصی خود مطمئن شوید؛ با چند روش ساده و تنها در چند دقیقه می‌توانید امنیت حریم خصوصی خود را در این سیستم‌عامل ارتقا دهید.
نکته: این ترفندها با توجه به به‌روزرسانی ویندوز در تاریخ ۱۰ آوریل ۲۰۱۸، نسخه‌ی ۱۸۰۳ ارائه شده‌اند. نسخه‌های قدیمی‌تر تنها در بعضی جزئیات متفاوت هستند.

غیرفعال‌سازی ردیابی تبلیغات

اولویت اصلی مردم در مورد حریم خصوصی، جمع‌آوری در حین مرور وب است. بر اساس اطلاعات مرورشده، یک پروفایل از علایق شخصی کاربر ساخته می‌شود؛ شرکت‌های مختلف می‌توانند از این اطلاعات برای تبلیغات هدفمند استفاده کنند. ویندوز ۱۰ با گزینه‌ی advertising ID این اطلاعات را جمع‌آوری می‌کند. این ID به جمع‌آوری اطلاعات شما در طول مرور وب نمی‌پردازد، بلکه هنگام استفاده از برنامه‌های ویندوز ۱۰ این کار را انجام می‌دهد.
در صورت تمایل می‌توانید گزینه‌ی advertising ID را غیرفعال کنید. برنامه‌ی Windows 10 Settings را اجرا کنید (با کلیک روی دکمه‌ی شروع در سمت چپ پائین صفحه‌ی نمایش و سپس کلیک روی آیکن Settings که به شکل یک چرخ‌دنده است) و سپس به گزینه‌ی Privacy > General بروید. فهرستی از انتخاب‌ها را زیر عنوان Change privacy options مشاهده می‌کنید؛ اولین گزینه advertising ID را کنترل می‌کند. نوار لغزان را ازOn به Off ببرید. ممکن است هنوز هم تبلیغاتی را دریافت کنید؛ اما این تبلیغات، عمومی‌تر از تبلیغات هدفمند هستند و بر اساس علایق شخصی ارسال نمی‌شوند.

ویندوز

در صورت تمایل می‌توانید گزینه‌ی advertising ID ویندوز ۱۰ را غیرفعال کنید. با غیرفعال سازی این گزینه تبلیغات غیرهدفمند و عمومی را دریافت می‌کنید
برای اطمینان از عدم ردیابی هنگام استفاده از ویندوز ۱۰ و غیرفعال‌سازی جمع‌آوری اطلاعات برای تبلیغات هدفمند به بخش Ad Settings از Microsoft Privacy بروید. وارد حساب مایکروسافت خود در بالای صفحه شوید. سپس به بخش Internet-based ads:Microsoft account در بالای صفحه بروید و نوار لغزان را از On به سمت Off ببرید. سپس در بخش Internet-based ads:This browser نوار لغزان را از On به سمت Off ببرید. برای هر مرورگری که استفاده می‌کنید، لازم است مطمئن شوید نوار لغزان بخش Personalized ads in this browser به Off تنظیم شده است.

غیرفعال‌سازی ردیابی مکانی (location tracking)

ویندوز ۱۰ همیشه از موقعیت مکانی شما آگاه است. این موضوع برای برخی افراد اهمیتی ندارد؛ زیرا از این ویژگی برای دریافت اطلاعاتی مثل آب‌وهوای محلی، رستوران‌های نزدیک و … استفاده می‌کنند؛ اما درصورتی‌که نمی‌خواهید ویندوز ۱۰ موقعیت شما را ردیابی کند می‌توانید این بخش را غیرفعال کنید.
برنامه‌ی Settings را اجرا کرده و به Privancy > Location مراجعه کنید. روی Change کلیک کنید و در صفحه‌ی نمایش‌یافته، نوار لغزان را از On به Off ببرید. با انجام این کار، ردیابی موقعیت برای هر کاری که از سیستم شما استفاده کند، غیرفعال خواهد شد.

ویندوز

اگر روی دکمه‌ی Change کلیک کنید، می‌توانید location tracking (ردیابی موقعیت) را برای هر کاربر روی دستگاه ویندوز ۱۰ غیرفعال کنید
می‌توانید این ویژگی را بر مبنای کاربر هم غیرفعال کنید؛ به‌طوری‌که اگر چند نفر با حساب‌های مختلف از یک دستگاه استفاده کنند، هر کدام می‌توانند location tracking را برای خود فعال یا غیرفعال کنند. برای فعال‌سازی location tracking برای هر حساب مستقل، وارد حساب شوید؛ به همین تنظیمات رفته و به‌جای کلیک روی Change نوار لغزان زیر کلمه‌ی Location را از On به Off ببرید.
شاید گاهی اوقات بخواهید location tracking را بر مبنای برنامه غیرفعال کنید. اگر می‌خواهید موقعیت شما تنها برای بعضی برنامه‌ها فعال باشد، مطمئن شوید location tracking فعال است و سپس به بخش Choose appsthat can use your precise location بروید. فهرستی از برنامه‌ها را مشاهده می‌کنید که می‌توانند از موقعیت مکانی شما استفاده کنند. برای فعال‌سازی ردیابی مکانی برای بعضی برنامه‌ها نوار لغزان را به سمت on بروید (مثلا برای Weather یا News).
با غیرفعال‌سازی location tracking هنوز هم مشاهده می‌کنید که ویندوز ۱۰ رکوردی از تاریخچه‌ی موقعیت‌ گذشته‌ی شما را حفظ می‌کند. برای پاک‌سازی تاریخچه‌ی مکانی به بخش Location History رفته و روی Clear کلیک کنید. اگر از location tracking استفاده می‌کنید، می‌توانید به‌صورت منظم تاریخچه یا history خود را پاک کنید؛ هیچ روش خودکاری برای پاک‌سازی آن وجود ندارد.

غیرفعال‌سازی Timeline

نسخه‌ی به‌روزرسانی ۱۰ آوریل ۲۰۱۸ ویندوز ۱۰، یک ویژگی جدید به نام Timeline را معرفی کرده است. با این ویژگی می‌توانید به‌ مرور و ازسرگیری فعالیت‌ها پرداخته و فایل‌هایی را که روی سیستم خود و سیستم‌ها و دستگاه‌های دیگر اجرا کرده‌اید، باز کنید. برای مثال می‌توانید بین کامپیوتری رومیزی و لپ‌تاپ و هر دستگاه دیگری جابه‌جا شوید و فعالیت‌های خود را ادامه دهید.
ویندوز برای این کار باید به جمع‌آوری اطلاعات در مورد فعالیت‌های شما روی هر کدام از دستگاه‌های مورداستفاده بپردازد. اگر این مسئله شما را نگران می‌کند، می‌توانید Timeline خود را غیرفعال کنید. برای انجام این کار بهSettings > privancy > Activity History بروید و تیک گزینه‌ی Let Windows collect my activitiesfrom this PC و گزینه‌ی Let Windows sync my activities from this PC to the cloud را بردارید.

ویندوز

روش غیرفعال سازی Timeline؛ با غیرفعال ساختن این گزینه مایکروسافت هیچ اطلاعاتی را در مورد فعالیت‌های شما روی PC جمع‌آوری نمی‌کند
در این مرحله، ویندوز ۱۰ دیگر قادر به جمع‌آوری اطلاعات در مورد فعالیت‌های شما نیست. بااین‌حال، هنوز هم اطلاعاتی را در مورد فعالیت‌های قدیمی شما جمع‌آوری کرده و آن‌ها را در Timeline تمام کامپیوترهای شما نمایش می‌دهد. برای خلاص شدن از اطلاعات قدیمی در بخش Clear activity history صفحه‌ی نمایش روی Clear کلیک کنید. البته برای غیرفعال ساختن ردیابی فعالیت‌ها باید این مراحل را روی تمام دستگاه‌های خود انجام دهید.

 

علی اعتمادی
[علی اعتمادی]

لطفا متن درباره نویسنده را در وردپرس ، بخش شناسنامه کاربری تکمیل نمایید .

مقالات مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *